понедельник, 4 июня 2018 г.

Фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи».


Традиційний  історичний фестиваль-реконструкція "Дике поле: Шлях до Європи"  вже кілька років приймає гостей у заповіднику "Кам'яні могили" на березі водосховища.  Назва і місце проведення історичного фестивалю невипадкові. Саме тут колись було так зване дике поле, воно було мало заселене, тут жили кочові народи. Тому ця територія має таку назву, так назвали і фестиваль. 




Присвячений цьогорічний фестиваль був до Дня степу.
Зібрались туди більше тисячі учасників та гостей з усієї країни. Показали скіфський, козацький, княжий та сучасний періоди історії України.
На фестивалі можна було познайомитись з одягом, побутовими речами, зброєю та обрядами народів, які жили на території степу у різні роки.
Бажаючих навчали стріляти з лука та робити горшки з глини.
На території заповідника пройшов концерт за участі музичних та театральних колективів, кінне шоу, виставка військової техніки, кінопоказ під відкритим небом.
Добропільський район представляв народний фольклорний колектив «Світанок» Світлівського будинку народних традицій. Декоративно-ужиткове мистецтво було представлено майстром з селища Святогорівка Олександром Павлюченко.