пятница, 22 июня 2018 г.

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні


Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу - Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.
Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року з метою всенародного вшанування пам’яті українців, загиблих під час Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років, їх подвигу та жертовності щороку в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.
Так, сьогодні, з цієї нагоди в центральній районній бібліотеці відбулась презентація виставки-пам’яті «Цей день скорботний». Разом з тим, працівники відділу культури і туризму райдержадміністрації та центральної бібліотеки вшанували пам'ять мільйонів невинних жертв, яких забрала війна і низько вклонилися захисникам рідної землі. Згадали в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу у Другій світовій війні.