вторник, 10 апреля 2018 г.

Святковий Великдень


      Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. Існує безліч повір'їв і застережень на Великдень. Дотримуючись їх, усе бажане здійснюється.
     Після святкового сніданку наші пращури влаштовували гучне гуляння з іграми, гойдалками та хороводами. Подекуди вони могли затягнутись на кілька тижнів. У багатьох народів була традиція водити великий хоровод під народну музику. А на гойдалках каталися всі, хто хотів позбутися гріхів та різних напастей. Ось і жителі району приєдналися до стародавніх традицій.

       З 6 по 9 квітня клубні заклади району активно розважали місцевих жителів та їх гостей різноплановими заходами. У Світлівському БНТ проведено яскравий та цікавий дитячий ранок «Котилася писанка», на якому дітлахи із захватом грали в  традиційні народні іграми та співали пісні. До свята гуртківці приготували писанки, малюнки, спорядили писанкове дерево та зробили виставку саморобок «Великоднє диво». Після заходу всі діти із задоволенням станцювали флеш-моб та отримали солодкі подарунки. Також дитячий ранок «Веселе яєчко» проведено у Шевченківському СК, на якому гуртківці та місцеві дітлахи із задоволенням прикрашали писанки у техніці «декупаж». Вихованцями гуртка «Креа-ко» Золотоколодязького СБК підготовлено поробки в’язаних писанок та у техніці «орігамі» для Великодньої виставки.
    Підтримка народних традицій є одним з основних напрямків роботи культурного життя, а залучення дитячого населення  - наша спільна головна мета.