воскресенье, 21 января 2018 г.

До Дня Соборності України



Свято Соборності відзначаємо щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.
    19 січня 2018 року в Нововодянському сільському будинку культури до Дня Соборності України відбулася бесіда з дітьми на тему: «Незалежна і єдина».
    Директор будинку культури розповіла дітям історію виникнення свята Дня Соборності України, працівниками будинку культури разом з дітьми була оформлена виставка з аналогічною назвою «Незалежна і єдина».


     Емоційний і символічний ланцюг до Дня Соборності України утворили працівники сільської ради. Узявшись за руки, вони об'єднали правий і лівий береги Дніпра — бо ж по кожен бік живуть українці, які прагнуть бути разом, усі в одній країні.

    У кожній області, кожній місцевості — свої історії, свої звичаї, свої неповторні особливості. Усі ми різні, та все ж кожен з нас — українець. Пам'ятаймо про це: тільки разом ми — сила!