среда, 23 августа 2017 г.

День Незалежності та Державного Прапору України - свята гідності та патриотизму українського народу



В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності і по сьогоднішній день.
28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державний Прапор України. Прапор – це символ нашої боротьби за свободу і незалежність, символ, який об’єднує людей різного віку і професій, наповнює їх патріотичним почуттям обов’язку захищати свою Вітчизну.
День Незале́жності Украї́ни – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.
Історія України - це шлях до Незалежності, шлях, на якому кожна подія - це крок до мрії.
Символічно, що поряд стоять два свята – 23 і 24 серпня – День Державного Прапора України і День Незалежності України. Завтра весь народ – відзначатиме – річницю вільної, соборної України.
Сьогодні 23 серпня з нагоди 26-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора України в районі пройшли урочисті заходи «КВІТУЙ, ДОБРОПІЛЬЩИНО МОЯ, В ВІНКУ БАРВИСТІМ УКРАЇНИ!», в яких прийняли участь керівництво району, керівники сільгосппідприємств, установ, підприємств району, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, представники Добропільського ОМВК, військовослужбовці ЗСУ, учасники АТО, районні депутати, сільські, селищний голови, лідери районний партійних та громадських організацій, громадськість,ЗМІ.


Перед початком офіційної частини святкових урочистостей, у всіх присутніх, хто прийшов в цей день на свято, була чудова нагода оцінити майстерно підготовлену виставку декоративно-прикладного мистецтва «Квітуй, Добропільщино моя, в вінку барвистім України» від відділів та управлінь райдержадміністрації.



Розпочався захід урочистим підняттям Державного Прапору України та звучанням Гімну нашої держави. 


 Першими із національними святами – Днем Державного  Прапора та Днем незалежності України привітали всіх присутніх  голова районної державної адміністрації  Кірносов Д.О. і голова районної ради Бєлянкіна Т.М.,  побажавши усім миру, злагоди, благополуччя та нових звершень у нашій державі, та районі.


За вагомий особистий внесок в економічний і соціальний розвиток району, за активну громадську позицію, сумлінність і працьовитість та з нагоди 26-ї річниці незалежності України керівники району вручили подяки та почесні грамоти районної державної адміністрації та районної ради кращим  працівникам галузей господарства, культури, освіти, органів місцевого самоврядування, громадським діячам, учасникам АТО, депутатам районної ради, голові сільської ради, приватним підприємцям.


Опісля вітальне слово мовив настоятель Свято - Троїцького храму м.Добропілля протоієрей Леонід.


Зі словами шани і підтримки ведучі  Світлана Гайдук та Тетяна Сметана звернулися до військових, побажавши, щоб скоріше прийшов мир на українську землю, щоб всі воїни,  сини, чоловіки, батьки поверталися додому живі, поверталися додому з перемогою !
Продовженням урочистостей була незабутня яскрава концертна програма за участю народного вокального колективу «Камертон» Світлівського БНТ, Аліси Кравченко Добропільський СБК та виконанням  танцювального флеш-мобу «Україна – це ми» державними службовцями району.








Зазначимо, що майже усі присутні були одягнуті в українські вишиванки,  що свідчить про небайдужість та патріотизм.

Мій край чудовий — Україна!
Тут народились ти і я.
Тут над ставком верба й калина,
Чарівна пісня солов’я.
Все найдорожче в цілім світі,
Бо тут почався наш політ.
Цвітуть волошки сині в житі,
Звідсіль ведуть дороги в світ.
І найдорожча рідна мова —
Джерельцем радісно дзвенить.
І мила пісня колискова,
Чумацький шлях кудись зорить.

Усе найкраще і єдине,
І радощі усі, й жалі...
Мій рідний краю, Україно!
Найкраще місце на землі!

Такими чудовими рядками та виконанням «Мови єднання» урочистості добігли свого кінця.