среда, 5 июля 2017 г.

Донецькій області – 85 !




Для кожного з нас найважливішим у житті і дорожчим над усе є Батьківщина. Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі.  Її часточка – це Донеччина – перлина України, земля людей цілеспрямованих, твердих характером і добрих серцем. Славна історія донецької землі – це частина безсмертної історії нашої України, і 85- ий ювілей – це добрий привід  для того, щоб частіше задавати собі питання: хто ми, звідки, де наші витоки, якими буде наше найближче майбутнє? Ми всі горді з того, що на Донецькій землі,овіяній легендами від скіфських поселень, козацької слави до сучасної вугільно-металургійної бази, багатогалузевої  промисловості, аграрного та будівельного комплексів живуть працьовиті, гарні й розумні люди.
Кожна людина повинна берегти у своєму серці спогади про свій рідний край. Бо це – земля, на якій ти народився та робив свої перші кроки до життя. Наш  рідний край – Донбас. Мабуть, кожен українець знає про його велич та міць. Донбас – це край неосяжних степів, високих териконів та металургійних заводів.
Ми любими його, ми пишаємося ним, ми будемо працювати для його процвітання і станемо гідними синами та дочками рідного краю і будете в майбутньому примножувати славу рідного краю.
На честь святкування 85-ої річниці з дня утворення Донецької області 2 липня  м. Краматорськ зустрічав  немало гостей. На території Саду Бернацького розгорнувся Ярмарок народної творчості. Для того, щоб показати різні вироби ручної роботи, зібралися жителі багатьох міст Донецької області.
Тут було все, чого тільки може побажати душа. Традиційно, родзинкою ярмарку стали українські рушники, вінки і величезні червоні намиста. Прилавки учасників заходу були забиті різною цікавою і красивою дрібницею: магнітами на холодильник, милом ручної роботи, оберегами,  біжутерією та іншим.

На доріжках Сада рядами стояли красиві картини, виконані в різних стилях. Одні були намальовані маслом, а інші вишиті гладдю. Але всі вони були безсумнівно прекрасними.





Місцеві фотогалереї надали колекцію дивовижних знімків природи, а також дуже ніжних портретів.

Поки дорослі милувалися народною творчістю, з діточками працювали аніматори, а ще їм робили гарний і веселий аквагрим.
А ввечері перед жителями та гостями Краматорська виступили рок-групи «Люди і село» та «5Vymir»

Делегація Добропільщини під керівництвом голови райдержадміністрації Дмитра Кірносова теж взяла участь в урочистостях.



Працівники відділу культури і туризму в урочисто прикрашеному наметі представили досягнення району – це сільгосппродукція ТОВ «Перспектива», ФОП Деревянко В.В.,ПП Мірошников Т.Б, короваї Т.Какаріної та керамічні вироби ПрАТ «Глини Донбасу».







 Майстри із Святогорівки (О.Павлюченко), Світлого (І.Філонова), Шевченок (А.Сметаніна), Криворіжжя (М.Гайдук) представили вишиванки, ляльки-мотанки, вироби з дерева, бісеру.
Учасники художньої самодіяльності Світлівського Будинку народних традицій народний ансамбль «Камертон» своїм веселим виконанням народної пісні «Черевички» запалили всіх присутніх.