пятница, 14 октября 2016 г.

Відзначення Дня захисника України
та свята Покрови Пресвятої Богородиці

14 жовтня українці святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України. На меті є вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості. До цього дня Україна йшла довгим і тернистим шляхом. Крім того, 14 жовтня в Україні традиційно відзначається День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також чергова річниця створення УПА. З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю. Таким чином, цілком логічно, що цього дня давнє героїчне минуле України поєдналося з героїчним теперішнім.

В багатьох закладах культури району цього дня пройшли урочистості та масові заходи.

Саме з нагоди свята Покрови території Добропільської сільської ради працівниками Добропільського СБК проведена розважальна програма "Покровський ярмарок у дитячому садочку". Всі вихованці були у святкових костюмах : овочів, пташок, звірів. Юні козачата брали участь у спортивних змаганнях, а свої вокальні здібності продемонстрували учасники дитячого колективк "Зорянчата" - керівник Зима - Корчемкіна Л.А.

Також  в приміщенні Добропільського сільського Будинку культури пройшла обрядова програма "Покровський ярмарок". Учні Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів з 1-го по 11-й класи брали участь у  виставці поробок "Дари осені", найактивнішими були учні 2,7,8,10,11 класів. Обряд Покрови підготували учасники колективу "Міна" - керівник Кравченко Н.Г., а свої пісні подарували учасники вокальних колективів "Стожари" - керівник Корчомкін С.О.та "Дзвоник" - керівник Кулікова І. І. Усіх присутніх привітала заступник голови Добропільської сільської ради Павлова А.І. Не дивлячись на примхи погоди, всі хто відвідав ярмарок, мали гарний настрій та залишились задоволені придбаними товарами.





З метою гідного  вшанування бойового подвигу, звитяги, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві  проведені зустрічі з учасниками антитерористичної операції на сході України 13 жовтня 2016  у с.Ганнівка відбувся концерт, присвячений Дню Захисника України.
      На заході були присутні голова Ганнівської сільської ради Лілія Тихонова, директор районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Оксана Родіонова, військовослужбовці, учні, запрошені гості. У фойе школи учнями навчальних класів була підготовлена виставка кулінарних справ «Козацькі справи» та малюнків.
     Перед початком концерту пролунав гімн України.  Зі сцени лунали патріотичні пісні у виконані школярів, але головним на цьому святі стало урочисте прийняття першокласників в козачата. Тож побажаємо маленьким козачатам успіхів в навчанні!






Надзвичайний за енергетикою та патріотичним змістом пройшов захід в будинку культури с.Золотий Колодязь, де пройшов урок мужності "Сильні духом". Виховуючи патріотизм, громадську позицію, розуміння єдності й цілісності України, єдності її багатонаціонального народу, формуючи національну ідею розвитку демократичної держави на засадах незалежності, патріотизму, свободи, гордості за свою країну, виховуючи шанобливе ставлення до воїнів, які воюють на сході країни та тих, хто загинув у боротьбі за свободу та цілісність нашої держави провели мітинг- реквієм біля памятного знака. "10 кроків до генерала" - таку гру провели з юнаками, які приймали участь в конкурсах "Стройова підготовка", "Миття казарми", "Полігон","Лист додому" та "Іду на дембіль".
Особливий за теплотою, емоційністю та художнім рівнем проведено конкурс "Майбутні захисники України" і вікторину "Ми роду козацького діти" Світлівською сільською бібліотекою. Бібліотекарем Шилівської бібілотеки-філії проведено виховну годину. Діти продивились презентацію "Славетні імена козацької України", ознайомилися з виставкою книг "Україна - земля героїчного народу",  вшанували загиблих воїнів АТО хвилиною мовчання, продивились відеоролик про боєздатність наших військ.