понедельник, 23 мая 2016 г.

Візит до  Кіровоградщини

         Двадцять п'ять весен поспіль на Кіровоградщині розквітає дивовожне дійство - Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва "Калиновий спів", збираючи у єдину співучу родину численних шанувальників народного аматорського мистецтва.
         Всі учасники  та делегації прийняли участь  у фестивальній ході та традиційним уквітчанням кущів калини, посаджених на честь фестивалю «Калинового співу».
         У рамках проведення фестивалю в фойє філармонії відбулася виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай», на якій цього року Добропільщина презентовала каравай з вишитим рушником майстринь Добропільського району.
         У концертній програмі ХХV фестивалю своє мистецтво представляли кращі вокально-хорові колективи Кіровоградщини – переможці двадцяти п’яти фестивальних років, а також  гості  з Дніпропетровської, Донецької, Вінницької, Луганської,  Тернопільської, Черкаської областей.  
         Начальник відділу культури і туризму Добропільської райдержадміністрації Юлія Літвінова та народний вокальний ансамбль "Камертон" привітали берегиню фестивалю Пращур Валентину Семенівну з ювілеєм фестивалю побажавши творчого натхнення та процвітання, а на згадку подарували щедрі дари Доброго поля.
         Глядачі прийняли виступ  ансамблю "Камертон" з захопленням та щирими оплесками не відпускаючи колектив зі сцени.
         Надзвичайний емоційний заряд дійства, його щирість, народна стихія самобутньої краси вразила учасників делегації від Добропільського району.
         Неповторний дух української гостинності підносив душу кожного, хто хоч раз побував серед моря пісень та феєричного дійства.
         Висловлюємо  щиру вдячність і сердечну подяку ПРаТ "Глини Донбасу" керівнику Ткачу І.В. та ГО "Добре поле" Марченко Л.О. за надання фінансової підтримки. Саме Ваша допомога – це неоціненний внесок у розвиток благодійності і, безсумнівно, відчутна підтримка культурі району.