воскресенье, 12 января 2020 г.

Добропільщина була гідно представлена у відкритому фестивалі “Різдвяний передзвін”


Колядки та щедрівки – невід’ємна частина святкування Різдва Христового. Вони створюють неповторну атмосферу, духовний настрій і відчуття радості народження Спасителя світу.
З метою збереження традицій різдвяного співу, відродження і збереження духовних традицій 11 січня у Святогірську на узбережжі Сіверського Донця  народний фольклорний колектив «Світанок» Світлівського будинку традицій (директор Т.Дорошкевич) та учасники художньої самодіяльності Шевченківського СК (завідувач А.Сметаніна)  гідно представили Добропільщину у  фестивалі-конкурсі вертепників та колядників «Різдвяний передзвін».




 Участь у заході також взяли фольклорні пошуково-дослідницькі гурти, вокальні, театральні гурти з усієї України, майстри традиційного народного та сучасного декоративно-прикладного мистецтва, художники.
Захід було організовано управлінням культури і туризму облдержадміністрації.
За словами організаторів, свято вертепників і колядників нагадує мешканцям області про їх українське коріння, повертає до витоків національної культури.
Гості фестивалю-конкурсу мали можливість стати учасниками вертепної святкової ходи, переглянути виступи колективів художньої самодіяльності з вертепами та обрядовими діями, відвідати виставки виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, спробувати себе в якості експертів різдвяних страв.