суббота, 27 августа 2016 г.



Селяни – шахтарям !

Народ наш – невтомний трудар. 
Працею своєю землю прикрашає, урожай багатий збирає. 
Здавна повелося в Україні, що зібравши урожай багатий, їхали люди на ярмарок, везли те, що самі виростили, самі приготували. “І чого на тій ярмарці не було! Колеса, сало, дьоготь, тютюн, цибуля, крами всякі... Хоч мав би в кармані рублів із тридцять, то й тоді не закупив усього ярмарку”.
              Словом, ярмарок – це праця для кожного трударя. Ця гарна традиція наших предків зараз відродилася. Ідуть люди звідусіль ярмаркувати. А там де народ, там і жарти, і дотепи, і сміх, і, звичайно, танці і пісні українські.
 Тож хлібороби Добропільського району сьогодні на міській площі провели ярмарок- веселе свято, з піснями і гумором, з циганами і казковими героями.
Представники селищної, сільських рад привезли досягнення своїх народних майстрів.
Сільськогосподарські підприємства, господарі привезли на продаж свою продукцію, а художні колективи -  народний фольклорний ансамбль «Світанок» Світлівського БНТ, вокальний колектив «Серденько» Ганнівського сільського будинку культури, народний вокальний колектив «Зорянка» Добропільського СБК, народний вокальний колектив «Мрія» Святогорівського МБК, родини Рязанцевих та Блашнікових  підготували концертну програму. Кожен гість міг покуштувати традиційні народні страви - вареники, пиріжки, картоплю, курочки зажарені. Військові розташували польову кухню, всіх бажаючих пригощали святковою кашею. А ще були грузинські шашлики і лаваші. Гості свята отримали величезний заряд бодрості.  Представники Шилівської та Криворізької сільських рад привітали місцевих жителів побажали тепла в оселях і в серцях, добробуту та миру.